Srpski - English

Pretraga

SKC-OVA BESPLATNA ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA DO 15 GODINA

SKC-OVA BESPLATNA ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE
ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 GODINA

SKOLA STRIPA WEB BANNERUPIS POLAZNIKA u SKC-ovu BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 godina starosti, vršiće se od 2. i 3. aprila, pa tokom cele kalendarske, 2022. godine.

Nastava će biti realizovana u Studentskom kulturnom centaru Beograd (SKC, Kralja Milana 48, Beograd) u sledećim terminima:

1. SUBOTA 11.00 -13.00
2. SUBOTA 13.00 -15.00
3. NEDELJA 11.00 -13.00
4. NEDELJA 13.00 -15.00

Potrebno je da polaznik dođe sa roditeljem/starateljem, u jednu od gore navedenih smena, ponese sa sobom blok broj 5 i pernicu i uz popunjenu PRIJAVU od strane roditelja/staratelja (koja se dobija i popunjava na licu mesta) i uz konsultacije sa predavačem, počne pohađati nastavu.

• Polaznik, nužno, ne mora imati predznanje iz crtanja, slikanja ili poznavanja stripa

• Svaki polaznik se, na početku, prijavljuje za tromesečni kurs nakon čega se vrši selekcija najboljih kandidata (praktični ispit) za dalji nastavak rada u narednom tromesečju.

• Nakon svakog položenog tromesečnog praktičnog ispita polaznik stiče pravo pohađanja Škole za naredno tromesečje.

• Radovi svih redovnih polaznika, koji polože sve tromesečne ispite, biće predstavljeni na završnoj godišnjoj izložbi SKC-ove škole stripa i ilustracije.

Nastavni plan i program vodi i moderira prof. Miloje Mitrović.

Za sve dodatne informacije obratite nam se direktno na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Redovni nastavni termini:
subotom i nedeljom od 11:00  do 15:00 časova

 

0002Shodno svojoj programskoj orijentaciji, koja se prevashodno, odnosi na strip, ilustraciju i crtež, i kulturnoj strategiji vezanoj za afirmaciju mladih i razvoj strip umetnosti, Srećna galerija SKC-a je od januara 2015. godine pokrenula još jedan, redovni godišnji edukativni program - BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA DO 15 GODINA STAROSTI.
Pedagoški rad sa svim zainteresovanim polaznicima najmlađeg uzrasta, u goduišnjem obimu vežbi i predavanja,  podrazumeva, u najkraćem, edukaciju i praktični rad u domenu:

-    osnovnih elemenata crteža i analitičkog crtanja (upoznavanje sa linijom, formom, kompozicijom, geometrijom, perspektivom...)
-    osnovnih načela oblikovanja i građenja ilustrovane predstave (stripa)
-    osnovnih oblikovnih sredstva stripa (izrada stripovskog kvadrata kao jediničnog elementa celine i montažni postupak  tj. metod povezivanja elemenata u komunikacionu celinu)
-    upoznavanja sa svim formama stripa kao književnog i likovnog dela kroz publikacije i javna vođenja na izložbama.
-    sukcesivnih kurseva i predavanja, afirmisanih strip autora, na pojedine teme.
-    učešća polaznika na konkursima festivala i revijalnim godišnjim izložbama Škole.

SKC-ova škola stripa i ilustracije, kao edukativni programski projekat,  će  tokom cele godine biti otvorena za sve polaznike koji su zainteresovani za strip, crtanje i slikanje a nužno ne moraju imati predznanje iz ovih oblasti. Svaki polaznik se, na početku, prijavljuje za tromesečni kurs nakon čega se vrši selekcija najboljih kandidata (praktični ispit) za  dalji nastavak  rada u narednom  tromesečju.
Nakon svakog položenog tromesečnog praktičnog ispita polaznik stiče pravo pohađanja Škole za naredno tromesečje.
Najuspeliji radovi redovnih polaznika u jednoj kalendarskoj sezoni, biće predstavljeni na završnoj godišnjoj izložbi Škole i žirirani za dodelu priznanja najboljim mladim autorima.

Nastavni termini Škole se odvijaju  subotom i nedeljom od 11:00 do15:00 časova u prostoru Srećne galerije SKC Beograd.
Prijavljivanje za pohađanje nastave, vrši se tokom cele kalendarske godine na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. uz navođenje imena i godišta polaznika. A upis novih polaznika se vrši na početku svakog novog tromesečja, shodno  redosledu prijavljivanja novih kandidata i trenutnom broju stalnih polaznika.

 

 SKC-ova besplatna škola stripa  SKC-ova besplatna škola stripa
 SKC-ova besplatna škola stripa  SKC-ova besplatna škola stripa
 SKC-ova besplatna škola stripa  SKC-ova besplatna škola stripa
 SKC-ova besplatna škola stripa