Srpski - English

Pretraga

PRIJATELJI SALONA STRIPA 2019.

OBAVEŠTENJA O PROGRAMSKOJ SARADNJI:


MEĐUNARODNI SALON STRIPA SKC BEOGRAD, kao najsveobuhvatniji projekat devete umetnosti kod nas, profiliše strategiju umrežavanja svih relevantnih činilaca iz sveta stripa i srodnih medija kao PRIJATELJA SALONA u zajedničku inicijativu nagrađivanja najtalentovanijih i najboljih strip autora, učesnika konkursa tekućeg festivala.
PRIJATELJI SALONA mogu biti strip izdavači, antikvari i firme iz sveta devete umetnosti i srodnih umetničko–tehničkih disciplina.

PRIJAVLJIVANJE ZA DOGOVOR OKO SARADNJE se vrši do 10. juna 2019. slanjem e-maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom PRIJAVA ZA PRIJATELJA SALONA STRIPA 2019. U pismu je potrebno navesti ime, kontakt, adresu, vrednost i opis predviđenih nagrada po karakteru delatnosti (poklon izdanja, objavljivanje radova, pokloni, stručni kursevi i sl.).
Broj nagrada i PRIJATELJA SALONA je, fizičkim i programskim prostorom, ograničen na ukupno 12 kandidata, i prioritet za saradnju će biti VREDNOST PONUĐENIH NAGRADA svakog kandidata – potencijalnog Prijatelja Salona, prijavljenog po ovom osnovu kao i NAGRAĐIVANJE TAKMIČARA PRATEĆEG PROGRAMA FESTIVALA - KOSPLEJ SALONA STRIPA 2019.
U slučaju većeg odziva potencijalnih PRIJATELJA SALONA, organizator festivala, ni po kojem pravnom a ni programskom osnovu van gore navedenih propozicija, nije dužan da kandidatima koji su predstavili svoje ponude u manjem obinu od većine, predviđene mogućim brojem kandidata, obezbedi eventualno učešće na berzi ili u programu festivala.
Svako odstupanje kandidata od navedenih propozicija pri prijavljivanju ili sprovođenju saradnje po ovom osnovu, automatski isključuje istog iz zajedničke saradnje na projektu.

PRIJATELJ SALONA preuzima obavezu da:
- formira svoj žiri za ocenjivanje radova takmičara sa konkursa Salona koje će se održati u nedelju 01. septembra 2019. od 11:00 (U žiri se ne mogu delegirati članovi organizacionog tima Salona);
- donese predviđene nagrade organizatoru Salona do 5. septembra 2019., radi uvođenja u protokol za ceremoniju svečanog otvaranja Salona;
- u istom roku obavesti organizacioni tim da li želi da lično uruči nagradu dobitniku na svečanom otvaranju Salona, 26. septembra 2019. od 20:00;
- ukoliko nagrađeni autor nije prisutan na svečanom otvaranju, dostavi nagradu dobitniku najkasnije do 15. oktobra 2019;
- ukoliko nagrada uključuje objavljivanje rada, obavesti dobitnika o terminu objavljivanja najkasnije do 02. октобра 2019. i naknadno mu dostavi najmanje tri primerka izdanja;
- ako je rad koji se nagrađuje delo 2 ili više autora, prijatelj Salona nagrađuje sve autore rada, jer nagrade nisu profilisane po izrazu, nazivu i orijenrtaciji već po nazivu same izdavačke kuće ili prijatelja Salona kao njegovi pokloni autorima.

ORGANIZATOR FESTIVALA obezbeđuje PRIJATELJIMA SALONA:
- promotivni prostor za isticanje logotipa na mestima predviđenim za tu namenu tokom trajanja Salona (plakati, bilbord, press wall, press materijal, katalog);
- mesto na berzi tokom trajanja Salona;
- pominjanje PRIJATELJA SALONA u zvaničnom obraćanju na press konferenciji i svečanom otvaranju.

BERZA STRIPA 2019.

BERZA STRIPA je programski segment MEĐUNARODNOG SALONA STRIPA koji se odvija u kontekstu afirmisanja domaćeg strip izdavaštva i strategije ponovnog uspostavljanja komunikacije između stripa kao medija i najšire čitalačke publike.
Ovaj segment programa je zasnovan na promociji najaktuelnijih domaćih izdanja i antikvarnih stripova vezanih za tematski koncept tekućeg festivala.
Pravo učešća na berzi stripa imaju:
- Dobitnici priznanja Salona stripa za najbolje domaće izdavače 2018/19;
- Učesnici programa Salona stripa 2019;
- Prijatelji Salona stripa 2019.